Publisert den

Datakurs – Foto og bildebehandling

I 2019 kjørte vi to kurs i samarbeide med Pensjonistforbundet/-og Fylkesforeningen Akershus i nettbrett og smarttelefon. Dette var fine og nyttige kurs hvor vi lærte å ta I bruk nyttige tjenester og smarte funksjoner, men foto og bildebehandling er så mye mer.

I januar 2020 kjørte vi et eget datakurs i foto og bildebehandling med Vbjfoto. Kurset gikk over 3 dager a 4 timer hver gang. På dette kurset benyttet vi egen PC med Windows 10. Kursleder Vidar Bjørseth hadde utarbeidet eget kurshefte, det var lagt opp slik at vi kunne repetere stoffet på egen hånd og for senere bruk.

På dette kurset lærte vi

  • Gjennomgang av filutforsker
  • Lage mapper/mappesystemer
  • Overføring av bilder fra kamera/tlf. og minnebrikke til PC
  • Kopiering, flytting, sletting, endre navn på filer og bilder.
  • Enkel visning av bilder på PC
  • Enkel redigering av bilder

Mange av de funksjonene vi brukte i Windows 10 på dette kurset, gjelder også i andre program  I Windows, f .eks. dokumenter og andre ting når vi bruker datamaskin . Dette var et nyttig og fint  kurs sammen med Vidar Bjørseth og datteren Marte som var med oss på første kursdagen å hjalp oss med å komme godt i gang .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *