Publisert den

Høsttur til Storefjell

I fint høstvær mandag den 13. september tok 48 glade og forventningsfulle pensjonister plass i bussen og turen gikk til Storefjell Resort Hotell på Golsfjellet 1oo1 moh. med panoramautsikt over Jotunheimen, Hallingskarvet, Hemsedalsfjellene og Hardangervidda.

Første stopp var Valdresporten til en frivillig kafferast på ca 3 kvarter. Turen gikk via Begnadalen til Aurdal hvor vi kjørte inn på veien til Vestringsbygd og over fjellet forbi Sanderstølen. Et vakkert fjellparti og videre frem til Storefjell. Vi ankom hotellet ca. kl. 13.30.

Her ble vi ønsket velkommen av et hyggelig personale og en god lunsj, som smakte godt etter en lang kjøretur. Etter lunsj var det innsjekk av rom og kl. 18.30 møttes vi i resepsjon, hvor vi fikk informasjon om hotellets historie. Alt var lagt godt til rette når det gjaldt smittevernregler.

På grunn av koronasituasjon fikk vi servert buffe til middag hver dag. Hotell er kjent for sin gode mat og et hyggelig personale. Orkesteret spilte til dans hver kveld etter middagen og et hyggelig innslag var når Lars Nibstad hver kveld tok frem toraderen og spilt opp til gammeldans.

Her kunne vi finne  roen nyte dagene i et fint høstvær og fine høstfarger. Det var fine turstier hvor vi kunne velge mellom korte og lange turer, også for de med rullator. Hotellets innendørs bassen, badstue og trimrom var åpent hver dag.

På torsdag fikk vi en heldags tur til Flåm. Turen gikk over Hemsedalsfjellet via Lærdal og videre fram til Flåm.

Her besøkte vi “Egir Bryggeri” hvor vi fikk høre historien og smake på 5 av bryggeriets mest populære Egir øl.

Rett over tunet lå Flåmstova Restaurant hvor vi fikk servert en 2 retters lunsj inkl, kaffe. Etter en god lunsj gikk turen tilbake til Storefjell hotell.

Etter middagen møttes vi i biblioteket til premieutdeling fra hesteskokasting, ringspill, pil kasting og quiz oppgaver

På fredag etter en god frokost var det tid for å si farvel med Storefjell for denne gangen. Hjemturen gikk via Gol og Hallingdal med en siste stopp på Rustad Kaffe på Sokna.

Etter en fin uke på fjellet var vi trykt tilbake til utgangspunktet på Esso, Solheim ca kl 18.00.

En stor takk til finn Carlsens Turistbusser og vår dyktige sjåfør Bjørn for et fint opplegg og en hyggelig uke i fjellheimen.

Hilsen fra turkomiteen

Gerd, Anne Lise og Klara

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *