Publisert den

Høsttur til Røros 11. – 15. september 2023

I år gikk vår årlige høsttur til Røros. Mandag 11. september tok 39 glade og forventningsfulle pensjonister plass i bussen og turen gikk til Bergstaden Hotell. 

Første stopp var Myklagard til en frivillig kaffe rast. Etter en god kopp kaffe gikk turen videre på gode veier opp Østerdalen. Vi ankom vårt hotell ca kl. 14.30.

Her ble vi ønsket velkommen av et hyggelig personalet og en god lunsj, som smakte godt etter en lang kjøretur. Etter lunsje var det innsjekk av rom og kl. 18.30 møttes vi i resepsjon, hvor vi fikk informasjon om hotellets historie.

Bergstaden Hotellet lå fint til i sentrum av den kjente gruvebyen Røros, med kort gangavstand til små koselige butikker og severdighetene i Røros.

           

Bergstaden Røros er en av Europas eldste trehus byer, og en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Bykjernen har en sjelden stor og godt bevart trehus bebyggelse. Fra 1646 vokste Bergstaden i et raskt tempo. Fra Tyskland kom folk som hadde kunnskap og erfaring med gruvedrift. Rundt Malmplassen skjøt bebyggelsen fort med to parallelle hovedgater.

På tirsdagen møtte vi vår lokale guide som tok oss med på en byvandring og vi fikk et innblikk i denne sjarmerende lille trehus bestanden og Røros kirke som ble bygd på 1780-1784. Røros kobberverk bygde og bekostet byggingen av kirken.

         

Bergstaden hotell er kjent for sin gode lokale mat og hyggelig betjening. Hver dag fikk vi servert en god lunsj tallerken og til middag fikk vi servert en 2 retters middag. På tirsdag og torsdag var det en musikker som spilte opp til dans etter middagen.

     

Etter en god frokost på onsdagen, var det tid for våre planlagte leker. Det var litt surt og kaldt ute denne formiddagen derfor foregikk ringspill og pil kasting innendørs i lokalet “Gruven”. Resten av dagen til egen disposisjon.

På torsdag fikk vi en heldags tur til Vauldalen Fjellhotell. Det ble først en liten handletur innom Sverige som er nærmeste nabo i øst. 

   

Vauldalen Fjellhotell er et koselig familiedrevet hotell, som brenner for å gi hver gjest en unik opplevelse uansett hva de fortar seg.

Vi fikk servert lokal mat, nydelige sik kaker med råkost og dillmajones og poteter. Til dessert en nydelig hjemmelaget karamellpudding og kaffe.

Etter en god middag, gikk turen tilbake til Bergstaden hotell. 

 

 

 

 

En fin og hyggelig dagstur i et nydelig høstvær. Etter middagen møttes vi i biblioteket til premieutdeling fra ringspill, pil kasting og quiz oppgaver.

På fredag etter en god frokost var det tid for å si farvel med Bergstaden for denne gang. Hjemturen gikk via Trysil/Engerdal med en siste stopp på Huset kafe i Trysil. Vi var trykt tilbake til utgangspunktet på Esso, Solheim ca. kl. 16.10.

En stor takk til Buss og Reiseservice og våre to dyktige sjåfører Bjørn og Jan for et fint opplegg og en hyggelig uke i fjellheimen.

Med vennlig hilsen fra turkomiteen 

Gerd og Klara

 

En kommentar Høsttur til Røros 11. – 15. september 2023

  1. Dette var helt perfekt Klara ,du er flink til å ta bilder å legge ut på våre hjemmesider, så den som vil gå inn å se og lese, får alt greit fortalt.
    Veldig bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *