Publisert den

Tur til Holland 21. april 2022

I fint solskinn torsdag 21. april tok 18 glade og forventningsfulle pensjonister fra vår forening plass i bussen og turen gikk sammen 22 andre pensjonister fra Buss og Reiseservice, på fine veier ned til Gøteborg hvor vi tok  ferja over til Kiel. Etter avgangen fra Gøteborg fikk vi servert felles middag.

Etter en god frokost på fredag morgen gikk turen på fine veier gjennom Tyskland med flere små stopper og en lang lunsj pause.

Etter en lang og god lunsj gikk turen videre inn til Nederland, hvor vi skulle bo i to netter på Van der Falk Hotel. Et flott hotell.

Vi fikk servert nydelig frokost og middag hver dag på hotellet, et fantastisk flott hotell.

På lørdagen etter frokost var det tid for å besøke Floriaden – verdens største hagebruksutstilling. Utstillingesområde utgjør 660 mål og med fem tema soner.

Foriaden arrangeres bare hvert 10 år og samler derfor blomsterelskere fra hele verden. Det meste av verdens plantearter finner vi her- Floriaden samarbeider med nasjonale og internasjonale deltagere som stiller ut grønne løsninger som kan gjøre byene våre mer triveligere og levedyktige.

Vi kunne ta oss rundt på område ved hjelp av gondolbane eller ta tog banen rundt på hele område, det kostet ca 60 norske kroner for en tur.

På søndag etter en god frokost gikk turen inn til Amsterdam som er landets største by med ca. 850 000 innbyggere. En romantisk og vakker by. Her fikk vi en guidet rundtur med buss og litt til fots og en fin båttur. Etter båtturen besøkte vi et diamant sliperiet og fikk se hvordan smykkene fremstilles.

På mandag var det tid for å forlate hotellet å besøke Blomsterparken “Keukenhof” en av Europas spektakulære blomsterhager.

Etter denne fantastiske blomsteropplevelsen med over 8 millioner fargesprakende tulipaner, setter vi kursen sørover , utpå ettermiddagen ankommer vi Bremen og vi sjekker inn på hotel Radisson Blu som lå et par hundre meter fra den sjarmerende gamle bydelen “Schnoor”. Vi fikk servert midag om kvelden på hotellet

Etter en god frokost forlater vi hotellet å vi kjører via Hamburg, opp til Kiel, for å ta ferja over til Gøteborg og felles middag på båten om kvelden. Etter en god frokost på båten onsdag 27. april, tar vi fatt på hjemveien med en liten stopp på Nordby kjøpesenteret like før vi passer Svinesund. Her ble det en lien handle pause , før den siste etappen og vi var tilbake til utgangspunktet Esso, Solheim ca kl 15.30

En stor takk til Tone, Tormod og Asbjørn fra Buss og Reiseservice for et fantastisk flott opplegg og en kjempefin tur.

En kommentar Tur til Holland 21. april 2022

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *