Publisert den

Sommertur til Hvaler og Furuholmen 18. mai 2022

I strålende solskinn tok 42 pensjonister plass i bussen til Finn Carlsen og første stopp var Storhaug Gjestegård for en kopp kaffe og deretter gikk turen rett ned til Fredrikstad og Hvaler.

Her  møtte vi en lokal guid som tok oss med en runde i det vakre område på Hvaler. Vi fikk info om Hvaler Kirke som er en gammel steinkirke fra 1100-tallet. For mange år tilbake var kirken delt i to ved at de kvinnelige delen av menigheten satt på den ene siden av midtgangen, for et gammelt sagn kom onde ånder inn fra den siden. Døpefonten er av nederlandsk opprinnelse. Kirken er godt bevart og er enda i bruk.

Etter en fin omvisning gikk turen med båt fra Skjærhallen til Furuholmen, en flott båttur på ca. 50 min i nydelig vårvær.

På båten var det også en liten butikk hvor vi kunne handle goteri og tobakk. Vi kunne også få kjøpt en kopp kaffe.

En flott velkomst

Her fikk vi servert en god lunsj, nydelig laks med tilbehør.

Flott underholdning av dyktige visesangere, fin musikk og allsang. Dette ble en fin opplevelse og etter en god lunsj, gikk turen videre med ferja Vesleø II til Strømstad, en liten båt tur på 5 min.

Det ble en liten stopp i Strømstad og på kjøpesentret Nordby før vi tok fatt på den siste etappen og kjørte direkte til bake til utgangspunktet Esso, Solheim.

En stor takk til vår sjåfør Bjørn og til Finn Carlsen for et flott opplegg og en kjempefin tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *