Publisert den

Sommertur til Tønsberg brygge m/båttur

   VELKOMMEN TIL SOMMERBYEN TØNSBERG

 Tønsberg er regnet som Norges eldste by, byen ble grunnlagt før år  872.

Hvor lenge Tønsberg har vert en havneby er usikkert, men det er ganske sikkert at byen har sitt utspring fra havnen. Det vil si at Tønsberg havn kan være eldre enn  byen selv. Samtidig er det høyst sannsynlig at  det allerede på1100- tallet var en form for havne oppsyn til å anvise plass og innkreve avgifter.

Vi reiser med Buss og Reiseservice med avgang fra Esso, Solheim til avtalt tid. Turen går direkte til Kalvetangen v/Tønsberg Havn for ombordstigning i M/S Prinsesse Kristina, hvor vi går om bord.              Vi får servert en god kopp kaffe og rundstykke.

Vi kaster loss fra brygga og kjører en guidet rundtur rundt Bolærne, her er det lagt fokus på å            fortelle og vise frem krigshistorien om Bolærne Fort. Vi passerer Jensesund mellom Bolærne                    hvor det var russer fangeleir under krigen, turen går videre rundt Østre Bolærne før vi kjører ut                til Fylehuk Fyr. Der snur vi og går tilbake til Tønsberg på utsiden av Årø.                                                    Turen foregår i rolig farvann, er det dårlig vær går vi  innaskjærs og ser kongehytta  på Mågerø.

Hele båtturen tar ca. 3 timer  og  vi får litt tid på egenhånd i denne sjarmerende byen før vi møtes            på Tollboden Spiseri, hvor vi får servert  middag  m/dessert og kaffe.  Dette er den gamle                          tollboden som ligger midt på kaia. Etter en god middag går turen tilbake  til utgangspunktet.

Turprogram:  Tur til Tønsberg brygge

Pris pr. person kr. 1.585.-

Bindende påmelding til:  Gerd Olsen tlf. 974 05 716        Siste frist 12.05.2023

         Hit Statistics

ReloadVeksle panel: Hit Statistics

  • Innlegg
  • Blokk

Sammendrag

5 revisjoner

Kategorier

Stikkord

Fremhevet bilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *