Publisert den

Tur til Italia 06. – 15 mai 2024

Tidlig mandag morgen 6. mai tok 7 glade og forventningsfulle pensjonister fra vår forening plass i bussen og turen gikk sammen med 26 andre pensjonister og Svein vår reiseleder til Gardermoen for flyavgang til Nice. Vi ankom Nice ca kl 13.55. Her møte vi vår buss og sjåfør Tormod Carlsen. Vi fikk servert norske pøler i lompe, som smakte godt etter en lang flytur.

Turen gikk videre langs kysten til Monaco og San Remo til idylliske Allassio

             

Her sjekka vi inn på vårt fine og koselige hotell Europa Concordia som lå fint til nede ved stranden og kort vei til sentrum. Her kunne vi nyte noen fine dager.

Dag 2: Etter en god frokost tok vi plass i bussen å kjørte langs kysten første stopp var Menton som lå vakkert til ved den Franske rivieraen Côte d Azur. Turen gikk videre til Monaco. Vår dyktige og norsk talende lokale guide Vivian tok oss med på en vandre tur og noen tok en titt innom Le Casino Monte Carlo. Vi fikk også en omvisning i den gamle bydelen, her vi spiste en deilig lunsj før turen gikk tilbake til hotellet.

                   

Dag 3: Etter planen skulle vi i dag besøke byen Rapallo og Portofino, men på grunn av et stort sykkelløp ble mange veier stengt. Det ble i stedet en fridag i Allassio.

                          

Alassio er kjent for den myke og fine sanden på den lange stranden, her kunne vi nyte en fin solskinsdag ved sjøen eller ta en tur inn til sentrum for litt shopping og en god lunsj.

Hotellet hadde en fin spisesal og et hyggelig personale som sørga for at vi hver dag kunne komme til dekka bord å spise en god frokost og middag, utrolig mye god mat.

                         

Dag 4: Etter en god frokost tar vi plass i bussen og i dag skal vi på dagstur til Dolcecqua som ligger flott til i fjellene nord for Middelhavskysten ved San Remo.

                       

Her tok vår lokale guide Vivian oss med på en vandre tur inn i gamlebyen eller de som ønska det kunne gå en tur i gatene i den nye delen av byen.

Vi besøkte vin- og olivenolje produsenter Gajaudo i Isolabona, her ble det vinsmaking og litt attåt. På hjemturen ble det en liten stopp i San Remo. Vi parkerte bussen og gikk en liten tur opp i byen i gågata for å ta en kopp kaffe og titte litt i butikkene. Deretter gikk turen tilbake til hotellet hvor en god middag ventet etter en lang dag.

                       

Dag 5: Da var det tid for å ta farvel med Alassio for denne gang. Turen gikk videre østover til Gardasjøen eller Lago di Garda som det heter på Italiensk. Gardasjøen har en vakker natur med vakre fjellområder og små  og trivelige landsbyer. Vi ankom vårt hotell Lae Perla på ettermiddagen hvor vi skal bo i 2 netter. Hotellet serverte frokost og middag spiste vi på en restauranten like ved hotellet.

                           

Dag 6: På programmet i dag var det 1 1/2 times båttur på Gardasjøen til Simione. Vi tok plass i bussen og kjørte langs sjøen til Bardolino for å ta båten over til Simione som regnes for å være en av de vakreste byene langs Gardasjøen. Her fikk vi god tid til å rusle rundt i gamle byen eller besøke borgen. En helt spesiell by, en smal halvøy, smale gater, butikker og is boder med et utrolig stort utvalg.

                       

Vi møttes på torvet til avtalt tid for å gå samla til bussen hvor Tormod venta på oss og turen gikk direkte tilbake til hotellet og litt fritid før middag.

Dag 7: I dag var det tid for å si farvel til Italia for denne gang. Vi kjørte via Innsbruh og over brenner-passet, Østerrike.

                 

Her får vi en hyggelig overraskelse en stopp på Tirol Panorama Museum og Tormod Buss og Reiseservice spanderer inngangsbillett på oss alle. Vi fikk se det fantastiske kunstverket “Rundmaleriet” som beskriver slaget i Bergisel i 1809 mellom bondehæren og Napoleon.

                     

Det ble også tid til en frivillige lunsj på den koselige 1809 restauranten am Bergisel. Etter en lang og fin pause med mange fine opplevelser gikk turen videre til Seefeld, her sjekker vi inn på trivelige hotell Residenz Hochland og litt tid på egenhånd før middagen.

               

Dag 8: Etter en god frokost tar vi plass i buss, denne dagen hadde vi en lang transport etappe med flere stopp og en litt lang lunsj pause, turen gikk til Hildesheim hvor vi sjekka inn på vårt hotell Van der Walk.

Dag 9. Tidlig frokost, vi tok plass i bussen og kjørte direkte via Hamburg til Kiel for båtavgang med Color Line kl. 14.oo. Vi fikk servert buffe på båten og kl 21.oo var det reservert plasser samt servering av 1 glass musserende i Show lounge.

Dag 10. Deilig frokost på båten og vi kunne nyte en flott seiling inn Oslofjorden. Vi ankom Hjortenes kaia kl 10.00. Her sto to busser å ventet på oss, en buss kjørte til Drammen og den andre bussen gikk til Bussterminalen i Oslo og videre til Lørenskog hvor vi var tilbake til utgangspunktet ca. kl 12.00.

En stor takk til Tone og Tormod Buss og Reiseservice og vår reiseleder Svein for et fint opplegg. En fin og minnerik tur sammen med mange andre hyggelige pensjonister.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *