Publisert den

Høsttur – Savalen

Foreningens høsttur gikk i år til Savalen Fjellhotell 09 – 13. september. Mandag 9.september tok 42 forventningsfulle pensjonister plass i bussen, som startet kl. 09.00 fra Esso, Solheim. Første stopp var Miklagard med en kafferast og rundstykker på ca. 3 kvarter. Videre gikk turen opp Østerdalen og vi ankom Savalen kl. 13.30. Her ble vi ønsket velkommen av et hyggelig personale og en nydelig lunsj, som smakte godet etter en lang kjøretur. Etter lunsj var det innsjekk av rom og kl. 18.00 møttes vi I Savalloftet hvor vi fikk informasjon om hotellets historie og program for hele uken.

Savalen Fjellhotell
Savalen har et fantastisk fint turterreng, med 20 fine merkede turstier og egne turkart hvor en kan velge mellom korte og lange turer. Eller en vandretur med Erik, som hadde utrolig mange fine historier og kjente fjellområdet godt. I tillegg kunne en få leie sykkel hvis en ønsker en tur på fine sykkel veier, eller bare ta en liten rusletur ned til Savalenvannet. Velværebassenget og trimrommet var åpent hver dag fra 07.00 – 23.00.

Savalenenvannet
Hotellet er kjent for sin gode mat og et hyggelig personale. Det var dans hver kveld i hotellets dansesal “Kobbersalen” til levende musikk. På onsdag fikk vi servert “Østerdalsbord”
som besto av mange ulike varme- og kalde retter, hvor flere av disse er hentet fra det tradisjnelle kjøkkenet i Nord Østerdalen og lokalt produsert øl “Savalen Jubileumsøl” hører med.

Østerdalsbord
På torsdagen i fint høstvær fikk vi en fin tur til Røros. Bussen kjørte en liten tur gjennom den gamle delen av Røros, så vi fikk se fra den gamle bebyggelsen , og Røros Kirke en gammel vakker åttekantet kirke fra 1784. I sentrum finnes mange fine Kunst og Håndverksutsalg. Vi fikk to timer på egenhånd for å rusle rundt i sentrum, før turen gikk tilbake til Savalen og en nydelig lunsj.

Fra Røros
Nisehuset var åpent fra kl. 16.00 – 17.00, slik at de som ønsket det kunne ta en titt innom og handle med seg noen julegaver. I dag ble det servert en tre retters middag i restauranten. Om kvelden møttes vi I Kobbersalen til premieutdeling fra onsdagens hestesko kasting,ringspill, og løsningen på quiz oppgaven. Fra kl 21.oo var det “Syng med oss” sammen med hotellets faste musikere. Lysaften I restauranten hvor det ble servert rosevin, ost og kjeks. fra kl. 22.00.
På fredag etter en god frokost var det tid for å ta farvel med Savalen for denne gang. Første stopp var Søberg Gård “Gårdshandel med lys og lokal mat”. Helt siden 2000 har gården produsert og solgt lys i Lysgrotten den gamle driftsbygningen på Søberg Gård. I tillegg var det gamle 2 etasje stabburet fylt med lokal mat fra Østerdalen.

Fra Lysgrotten Søberg Gård
Turen gikk videre “Frisveien” over det vakre fjellpartiet (høyeste punkt 1140 m) og ned til Ringebu og videre til Fåvang med en stopp på Tunet Kro, en kafferast med nystekte vafler og gode rundstykker på ca. 3. kvarter.

Fra fjellpartiet Frisveien – høyeste pkt. 1140 m
Deretter gikk turen via Gjøvik med en siste stopp for turen, en kopp kaffe på Lyna Kro. Etter en fin uke hvor vi fikk oppleve fjellet på sitt vakreste. Fjelluft, skog og fjell i et fantastisk fargespill var vi trykt tilbake til utgangspunktet på Esso, Solheim kl. 16.30. En takk til Finn Carlsens Turistbusser og vår hyggelige og dyktige sjåfør Bjørn for et fint opplegg og en hyggelig tur.

VELKOMMEN TILBAKE PÅ TUR MED OSS

Turkomiten

En kommentar Høsttur – Savalen

  1. Hei alle glade pensjonister i Lørenskog PF. Hva ønsker du foreningen skal ha på medlemsmøtene. Har du noe ønske så skriv det her. Det er sikkert mange som tenker at vi kan
    fornye oss litt, og komme med nye ting.
    Arne Hauge/26.02.2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *